Drone flight training

Dutch Drone Academy is van mening dat er in Nederland, door zowel overheid als opdrachtgevers, te weinig vliegvaardigheid van dronepiloten wordt geëist. Hierdoor ontstaan er onnodige risico’s en dat brengt niet alleen omstanders maar ook de sector in gevaar. Als je overweegt serieus te gaan vliegen met professionele drones, voor werk of recreatie, is het verstandig je te verdiepen in het gebruik ervan in de praktijk. Oók als hulpmiddelen zoals GPS of gyroscopische stabilisatie uitvallen, dien je een drone veilig en beheerst te kunnen landen. Het oefenen en meester worden van deze vaardigheden is een standaard onderdeel van de één-op-één RPAS Flight Training.

Duur: 2,5 uur
Tijd:  10.00 uur – 12.30 uur en/of 13.30 uur – 16.00uur
Training: individueel, één-op-één met een instructeur (RPA-L gebrevetteerd en ervaren drone piloot)

Opbouw:

 1. Elke eerste training wordt gestart met een intake gesprek & simulatortraining, zodat wij je niveau kunnen bepalen.
 2. Het vervolg van de training vullen we graag in op basis van jouw behoeften en stemmen we vanzelfsprekend af op je vliegvaardigheidsniveau.

Dit kan bestaan uit:

NIVEAU 1

 • Vliegen met kleine drones (in atti mode)
 • Het aanleren van basis-oefeningen waarmee jij jezelf verder kan ontwikkelen
 • Het oefenen met verschillende vluchtmodi (DJI only, andere merken o.b.v. improvisatie)
 • Vliegen met je eigen drone en de instellingen hiervan personaliseren (DJI only, andere merken o.b.v. improvisatie)
 • Het doornemen van de gebruikelijke onderhoudstaken m.b.t. jouw drone (indien van toepassing)
 • Vliegen met grotere drones (in coach mode met instructeur binnen, DJI Inspire modellen)

NIVEAU 2

 • Vliegen met grote drones (DJI S900, DJI M600, vliegen in GPS én atti mode, voor gevorderden)
 • Het oefenen van bepaalde ‘shots’ (film en fotografie)
 • Het oefenen van commando’s tijdens missies (tussen piloot, pay load operator en waarnemer)
 • Het doornemen van de in Nederland geldende (IDCA) keuringseisen (aan de hand van een goedgekeurde voorbeelddrone en de door IL&T afgegeven lijst van eisen)
 • Het oefenen met het gebruik van verschillende professionele checklists (door ons verstrekt indien gewenst)
 • Het oefenen van het uitvoeren van een complete drone-operatie van begin tot eind (voor gevorderden)

Het is een individuele les, dus er zijn geen andere deelnemers. Iemand meenemen is mogelijk, deze kan echter niet deel uitmaken van de les, tenzij deze persoon onderdeel is van de uit te voeren oefeningen. Er wordt in principe altijd buiten gevlogen. We beschikken over een grote tweede wereldoorlog hangaar waar meestal (behoudens bij evenementen) tevens in gevlogen kan worden, indien dat door omstandigheden buiten niet kan. Indien deze hangaar bezet is en buiten niet gevlogen kan worden (meteo, KP-index, ander luchtverkeer), wordt de les verzet (datum in overleg). Dit kan soms pas op het laatste moment duidelijk worden. Restitutie om deze reden is niet mogelijk.

Voor koffie en thee wordt gezorgd. Wij beschikken over een ruime keuze aan DJI drones (Mavic, Phantom, Inspire, S900, M600) en enkele fixed wings. Heb je zelf een drone, geef dat dan aan bij het boeken van een training. Deze informatie is voor ons van belang bij de voorbereiding ervan. Ook het merk en type van de drone en het aantal vlieguren ervaring is voor ons nuttige informatie die helpt de training optimaal in te delen. Het is ook aan te raden aan te geven welke onderwerpen van de bovengenoemde activiteiten (niveau 1 en 2) jouw interesse genieten. Al deze informatie kan je melden bij je bestelling in de ruimte voor opmerkingen.

We zien uit naar je komst en zijn ervan overtuigd je op een doelmatige en plezierige manier verder te kunnen helpen bij het veilig en professioneel omgaan met drones in de praktijk. Bedankt dat je voor onze school gekozen hebt!

Team Dutch Drone Academy