Drone flight training

Als je overweegt serieus te gaan vliegen met professionele drones, voor werk of recreatie, is het verstandig je te verdiepen in het gebruik ervan in de praktijk. Oók als hulpmiddelen zoals GPS of gyroscopische stabilisatie uitvallen, dien je een drone veilig en beheerst te kunnen besturen en landen. Het oefenen en meester worden van deze vaardigheden is een standaard onderdeel van de één-op-één RPAS Flight Training.

Duur: 2,5 uur
Tijd:  10.00 uur – 12.30 uur en/of 13.30 uur – 16.00 uur
Training: individueel, één-op-één met een instructeur (RPA-L gebrevetteerd en ervaren drone piloot)

Opbouw:

 1. Elke eerste training wordt gestart met een intake gesprek & simulatortraining, zodat wij je vaardigheden kunnen bepalen.
 2. Het vervolg van de training vullen we graag in op basis van jouw behoeften en stemmen we vanzelfsprekend af op je vliegvaardigheidsniveau.

Dit kan bestaan uit:

 • Vliegen met kleine drones (in atti mode, zonder GPS)
 • Het aanleren van basis-oefeningen waarmee jij jezelf verder kan ontwikkelen
 • Het oefenen met verschillende vluchtfuncties (DJI intelligent flight modes, andere merken o.b.v. improvisatie)
 • Vliegen met je eigen drone en de instellingen hiervan personaliseren (DJI Go App instellingen, andere merken o.b.v. improvisatie)
 • Het doornemen van de gebruikelijke onderhoudstaken m.b.t. jouw drone (indien van toepassing)
 • Vliegen met grotere drones (in coach mode met instructeur, meestal met DJI Inspire)
 • Het oefenen van bepaalde ‘shots’ (film en fotografie)
 • Het doornemen van de in Nederland geldende (IDCA) keuringseisen (aan de hand van een goedgekeurde voorbeelddrone en de door IL&T afgegeven lijst van eisen)
 • Het oefenen met het gebruik van verschillende professionele checklists (door ons verstrekt indien gewenst)

Het is een individuele les, dus er zijn geen andere deelnemers. Iemand meenemen is mogelijk, deze kan echter niet deel uitmaken van de les, tenzij deze persoon onderdeel is van de uit te voeren oefeningen. Er wordt in principe altijd buiten gevlogen. We beschikken over een grote tweede wereldoorlog hangaar waar meestal (behoudens bij evenementen) tevens in gevlogen kan worden, indien dat door omstandigheden buiten niet kan. Indien deze hangaar bezet is en buiten niet gevlogen kan worden (meteorologie, KP-index, ander luchtverkeer), wordt de les verzet (datum in overleg). Dit kan soms pas op het laatste moment duidelijk worden. Restitutie om deze reden is niet mogelijk. Onze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de Flight Training

Voor koffie en thee wordt gezorgd. Wij beschikken over een ruime keuze aan DJI drones (Mavic, Phantom, Inspire, S900, M600). Heb je zelf een drone, geef dat dan aan bij het boeken van de training. Deze informatie is voor ons van belang bij de voorbereiding ervan. Ook het merk en type van de drone en het aantal vlieguren ervaring is voor ons nuttige informatie die helpt de training optimaal in te delen. Let op dat alle accus’s opgeladen zijn Het is ook aan te raden aan te geven welke onderwerpen van de bovengenoemde activiteiten jouw interesse genieten. Al deze informatie kan je melden bij je bestelling in de ruimte voor opmerkingen (Extra informatie).

We zien uit naar je komst en zijn ervan overtuigd je op een doelmatige en plezierige manier verder te kunnen helpen bij het veilig en professioneel omgaan met drones in de praktijk. Bedankt dat je voor onze school gekozen hebt!

Team Dutch Drone Academy