SPECIFIC CATEGORY

Na de categorie Open volgt in het EASA systeem de categorie Specifiek (Specific Category). Voor professionals die in beide categorieën vallen bieden wij op deze pagina opleidingen en training aan. Aanvullende praktijktraining voor piloten met een Vliegbewijs in de categorie Open en de EASA Standaard Scenario theorie- en praktijkopleidingen. Als door de overheid aangewezen entiteit zijn wij gemachtigd theorie- alsook praktijk dronepiloot-certificaten af te geven, die bij de goedkeuring voor operaties binnen de categorie Specifiek verplicht zijn.

LEES MEER
SPECIFIC CATEGORY STANDAARD SCENARIO 01 OPLEIDING

De EASA Specific Category is bedoeld voor professionele drone operators. Organisaties dienen hiervoor goedkeuring middels een vergunning aan te vragen bij de IL&T. Daarvoor zijn, onder andere, bewijzen nodig die aangeven dat de piloot gekwalificeerd is gewenste operaties uit te voeren. Deze opleiding dekt de kenniseis en leerdoelen die EASA stelt aan piloten om operaties uit te voeren binnen het Specific Category Standaard Scenario 01. Daarnaast dienen de certificaten van deze opleiding ook ter referentie van pilootkwalificaties bij andere soort scenario’s en operaties.

LEES MEER
RPA-L NAAR EASA CONVERSIE-TRAINING

Wie voor de invoering van de EASA wet- en regelgeving (31 december 2020) legaal professioneel met drones vloog in Nederland, beschikte over een RPA-L brevet of ROC-Light ontheffing. Onder het EASA-regime zijn er dan drie scenario’s mogelijk geweest:

  1. De operator (ROC) waaronder gevlogen werd is omgezet (via IL&T) naar een Europese (EASA compliant) Operational Authorisation incl. aangepast handboek
  2. De operator waaronder gevlogen werd is na goedkeuring van de Nederlandse NAA gekenmerkt als State Operator (RPA-L blijft geldig) en je vliegt nog onder een RPA-L
  3. Als freelance RPA-L piloot of ROC-Light houder heb je A2 gekregen in de omzetting na een verplichte cursus (zonder examen) en sindsdien vlieg ja daaronder of niet meer
LEES MEER
DRONE OPERATORS VERGUNNINGSAANVRAAG-WORKSHOP

Tijdens deze workshop van 1,5 dag behandelen we  het complete vergunningsaanvraagproces. Het doel is dat nieuwe drone operators via deze workshop zelfstandig, succesvol en legaal operaties kunnen gaan uitvoeren. Vragen als: waar staat wat precies en hoe interpreteer ik dat? Wat is noodzakelijk in een handboek en wat niet? Hoe ziet het complete plaatje aan vereiste documenten er eigenlijk uit? Wanneer kies ik voor welk type template (STS-01/02 versus PDRA bijvoorbeeld)? Wanneer moet ik een Specific Operations Risk Assessment (SORA) schrijven?

STS-01/PDRA S-01 CERTIFICAAT

Nieuw certificaat voor STS-01 Specific Category dronepiloten

Vanaf komende maand zal Dutch Drone Academy een door IL&T bekrachtigd STS-01/PDRA S-01 certificaat gaan afgeven. Deze vervangt het tot nu toe verstrekte STS-01 praktijkcertificaat. Wij mogen, met terugwerkende kracht, iedereen die een STS-01 praktijkcertificaat van Dutch Drone Academy heeft ontvangen en dit wenst, voorzien van het nieuwe PDRA-S01/STS-01certificaat.

LEES MEER
FLIGHT TRAINING Pro

Binnen onze trainingsprogramma’s kun je veel kanten op. Veelal worden doelen en planning van te voren in een intake-sessie vastgelegd. Je kan dan denken aan:

  • De verplichte zelf-opleiding voor A2
  • Praktijkopleiding EASA categorie specifiek
  • Praktijktraining algemene vliegvaardigheid
  • Drone praktijktraining filmen en fotograferen
  • Drone praktijktraining noodscenario’s ver en dichtbij
  • Drone praktijktraining vluchtvoorbereiding
NU BOEKEN
EASA SORA WORKSHOP MET MARK HULLEGIE

Tijdens deze twee-en -half dag durende training/workshop leer je zelf een ConOps en een SORA schrijven. Natuurlijk starten we met de basis: de ConOps. Tijdens de training reiken we je templates aan om effectiever aan de slag te kunnen. De training heeft een praktisch karakter, maar bevat ook theorie en achtergrondinformatie over de belangrijkste SORA begrippen. Aan bod komen alle SORA stappen, zoals ARC, GRC, SAIL tot en met de OSO’s. Leerdoelen zijn de belangrijkste SORA termen, het zelf kunnen schrijven van een ConOps én SORA en ontdekken waar de belangrijkste ‘draaiknoppen’ en onzekerheden zitten.

LEES MEER
EXPERT TRAINING FOTOGRAMMETRIE MET PIX4D MAPPER

Wil je leren hoe je foutloos en accuraat een fotogrammetrie project uitvoert en verwerkt met Pix4D Mapper? Deze cursus leert je de essentiële theorie achter fotogrammetrie, GPS en geodesie gecombineerd met hands-on dataprocessing training van een door Pix4D gecertificeerde trainer.

Deze training wordt aangeboden door Dutch Drone Academy in samenwerking met de Drone Survey School. Deze school is het eerste opleidingsinstituut dat gecertificeerd is door Pix4D voor geven van trainingen voor Pix4D Mapper.

DRONES HUREN OF KOPEN
Voor elke klus is er wel een ideale drone. Soms is huren dan en goede optie. Herhaal je vaak dezelfde operaties, dan lijkt kopen al snel interessanter. Hoe jouw drone-operaties er ook uitzien, het begint na de verplichte opleiding bij een gedegen stuk advies. Daarnaast ontstaan er, vooral met drones, veel vragen tijdens het gebruik en wil je bijvoorbeeld snel een vervangend systeem als er iets misgaat vlak voor aanvang – of tijdens – een operatie. Service van jouw drone-leverancier is dan essentieel.

Jou optimaal faciliteren zodat jij drone operaties voor jouw opdrachtgever of werkgever veilig, legaal én succesvol kunt uitvoeren. Dat is niet alleen de missie van Dutch Drone Academy, maar ook van Skytools, in combinatie met een uniek aanbod van hoogwaardige drones, een uitstekende service, en verzorgd vanuit indrukwekkend en zeer professionele organisatie. Voor het huren of kopen van professionele drones raden wij dan ook Skytools aan.