SPECIFIC CATEGORY

Na de categorie Open volgt in het EASA systeem de categorie Specifiek (Specific Category). Voor professionals die in beide categorie√ęn vallen bieden wij op deze pagina opleidingen en training aan. Aanvullende praktijktraining voor piloten met een Vliegbewijs in de categorie Open en de EASA Standaard Scenario theorie- en praktijkopleidingen. Als door de overheid aangewezen entiteit zijn wij gemachtigd theorie- alsook praktijk dronepiloot-certificaten af te geven, die bij de goedkeuring voor operaties binnen de categorie Specifiek verplicht zijn.

LEES MEER
EASA Remote Pilot Complete Training (RPCT)

De Remote Pilot Complete Training is de meest complete opleiding die alle eisen dekt die EASA aan Specific Category UAS-piloten stelt. Oók als je buiten een standaard scenario operaties uitvoert. Deze zeer uitgebreide opleiding (circa 20 uur theorie zelfstudie en minimaal 10 uur begeleide praktijktraining, gecombineerd met een zelftrainingsprogramma) is inclusief STS-01 en PDRA-S01 certificaat en registratie bij RDW en IL&T.

LEES MEER
EASA endorsement module transport of dangerous goods by air

Afhankelijk van het type UAS-operatie kunnen er extra eisen gesteld worden aan de remote pilot en de UA-crew. Deze eisen komen neer op aan de operatie verbonden competenties die zowel extra theoretische als praktische training vereisen. Vanuit EASA zijn een aanzienlijk aantal endorsement modules geformuleerd die invulling geven aan de vereiste competenties. Een van deze endorsement modules betreft transport of dangerous goods by air.

LEES MEER
EASA endorsement module transport and/or dropping of cargo

Afhankelijk van het soort UAS-operatie worden er extra eisen gesteld aan de remote pilot en de UA-crew.  Deze eisen komen neer op aan de operatie verbonden competenties en vergen extra theoretische en praktische training. Vanuit EASA zijn een aanzienlijk aantal  endorsement modules geformuleerd die invulling geven aan de vereiste competenties. Een van deze endorsement modules is transport and/or dropping of cargo.

LEES MEER
EASA endorsement module
beyond visual line of sight (BVLOS) operations

Afhankelijk van het soort UAS-operatie worden er extra eisen gesteld worden aan de remote pilot en de UA-crew.  Deze eisen komen neer op aan de operatie verbonden competenties en vergen extra theoretische en praktische training. Vanuit EASA zijn een aanzienlijk aantal  endorsement modules geformuleerd die invulling geven aan de vereiste competenties. Een van deze endorsement modules betreft operaties beyond visual line of sight (BVLOS).

LEES MEER
UPGRADE AANBIEDING VOOR RPA-L & STS-01 PILOTEN:
2.000 EURO KORTING

De Remote Pilot Complete Training van DDA is de meest complete opleiding die alle eisen dekt die EASA stelt aan Specific Category-piloten. Ook als je buiten een standaard scenario operaties uitvoert. Piloten die hun RPA-L brevet of STS-01 certificaten al op zak hebben kunnen nu gebruik maken van dit speciale aanbod om op het hoogste niveau gecertificeerd te worden.

LEES MEER
EASA Endorsement Module Night Operations

Afhankelijk van het type UAS-operatie kunnen er extra eisen gesteld worden aan de remote pilot en de UA-crew. Deze eisen komen neer op aan de operatie verbonden competenties die zowel extra theoretische en praktische training vereisen. Vanuit EASA zijn een aanzienlijk aantal endorsement modules geformuleerd die invulling geven aan de vereiste competenties. Een van deze endorsement modules betreft night operations.

LEES MEER
UAS TYPE TRAINING

Nadat je de benodigde certificaten hebt behaald is het van belang dat je bekend raakt met het systeem (de drone) waarmee je gaat vliegen. Hiervoor heeft Dutch Drone Academy UAS Type Training ontwikkeld. Deze training is beschikbaar voor de meest gangbare systemen, zoals de DJI M300, P4P RTK, alle Enterprises producten, Inspire 2/3, M600, etc. Maar ook voor systemen van andere producenten, zoals Flyability, Autel, Walkera, Parrot of Yuneec, is deze training in te zetten. Je neemt zelf je systeem/luchtvaartuig/drone mee. Indien je hierover niet beschikt, dan kunnen wij deze huren. Daar zijn wel extra kosten aan verbonden.

DRONE OPERATORS VERGUNNINGSAANVRAAG-WORKSHOP

Tijdens deze workshop van 1,5 dag behandelen we  het complete vergunningsaanvraagproces. Het doel is dat nieuwe drone operators via deze workshop zelfstandig, succesvol en legaal operaties kunnen gaan uitvoeren. Vragen als: waar staat wat precies en hoe interpreteer ik dat? Wat is noodzakelijk in een handboek en wat niet? Hoe ziet het complete plaatje aan vereiste documenten er eigenlijk uit? Wanneer kies ik voor welk type template (STS-01/02 versus PDRA bijvoorbeeld)? Wanneer moet ik een Specific Operations Risk Assessment (SORA) schrijven?

STS-01/PDRA S-01 CERTIFICAAT

Nieuw certificaat voor STS-01 Specific Category dronepiloten

Vanaf komende maand zal Dutch Drone Academy een door IL&T bekrachtigd STS-01/PDRA S-01 certificaat gaan afgeven. Deze vervangt het tot nu toe verstrekte STS-01 praktijkcertificaat. Wij mogen, met terugwerkende kracht, iedereen die een STS-01 praktijkcertificaat van Dutch Drone Academy heeft ontvangen en dit wenst, voorzien van het nieuwe PDRA-S01/STS-01certificaat.

LEES MEER
FLIGHT TRAINING Pro

Binnen onze trainingsprogramma’s kun je veel kanten op. Veelal worden doelen en planning van te voren in een intake-sessie vastgelegd. Je kan dan denken aan:

  • De verplichte zelf-opleiding voor A2
  • Praktijkopleiding EASA categorie specifiek
  • Praktijktraining algemene vliegvaardigheid
  • Drone praktijktraining filmen en fotograferen
  • Drone praktijktraining noodscenario‚Äôs ver en dichtbij
  • Drone praktijktraining vluchtvoorbereiding
NU BOEKEN
SPECIFIC CATEGORY STANDAARD SCENARIO 01 OPLEIDING

De EASA Specific Category is bedoeld voor professionele drone operators. Organisaties dienen hiervoor goedkeuring middels een vergunning aan te vragen bij de IL&T. Daarvoor zijn, onder andere, bewijzen nodig die aangeven dat de piloot gekwalificeerd is gewenste operaties uit te voeren. Deze opleiding dekt de kenniseis en leerdoelen die EASA stelt aan piloten om operaties uit te voeren binnen het Specific Category Standaard Scenario 01. Daarnaast dienen de certificaten van deze opleiding ook ter referentie van pilootkwalificaties bij andere soort scenario’s en operaties.

LEES MEER

DRONES HUREN OF KOPEN
Voor elke klus is er wel een ideale drone. Soms is huren dan en goede optie. Herhaal je vaak dezelfde operaties, dan lijkt kopen al snel interessanter. Hoe jouw drone-operaties er ook uitzien, het begint na de verplichte opleiding bij een gedegen stuk advies. Daarnaast ontstaan er, vooral met drones, veel vragen tijdens het gebruik en wil je bijvoorbeeld snel een vervangend systeem als er iets misgaat vlak voor aanvang – of tijdens – een operatie. Service van jouw drone-leverancier is dan essentieel.

Jou optimaal faciliteren zodat jij drone operaties voor jouw opdrachtgever of werkgever veilig, legaal én succesvol kunt uitvoeren. Dat is niet alleen de missie van Dutch Drone Academy, maar ook van Drone Volt, in combinatie met een uniek aanbod van hoogwaardige drones, een uitstekende service, en verzorgd vanuit indrukwekkend en zeer professionele organisatie. Voor het huren of kopen van professionele drones raden wij dan ook Drone Volt aan.

DRONE VERZEKERINGEN

Dutch Drone Academy heeft een speciale deal met flight-deck voor voordelige drone-verzekeringen. Naast professionals verstrekken ze overigens ook aanvullende dekking voor hobbymatig dronevliegers.

Je krijgt in elk geval altijd een korting van ‚ā¨5 op jouw verzekering via Dutch Drone Academy met de kortingscode DDA4710.