RPA-L ROC & ROABL, DE OUDE NEDERLANDSE DRONEWETGEVING

DIENSTEN VOOR STATE OPERATORS

Vanaf 31 december 2020 is de Europese (EASA) wet- en regelgeving voor onbemande luchtvaart van kracht geworden. Echter, lidstaten kunnen uitzonderingen daarop maken. Één van die uitzonderingen binnen Nederland is dat hulpdiensten, de douane en andere organisaties, in overleg en met goedkeuring van het Ministerie van Infrastructuur, nog drone operaties mogen uitvoeren onder de ROABL (Regeling Op Afstand Bestuurbare Luchtvaartuigen, de oude Nederlandse wetgeving) ná 30 december 2020.

Dit houdt dus in dat er voor deze organisaties nog steeds sprake is van een ROC-Light Vergunning, een ROC (RPAS Operator Certificate) en RPA-L brevet. Voor deze organisaties kunnen wij relevante opleidingen en advies verzorgen. Te denken valt aan:

– RPA-L theorie- en praktijkopleiding & ROC-Light cursus en examen
– ROC Operations Manual opstellen en extra scenario’s ontwikkelen
– Advies m.b.t. de integratie/inzet van drones binnen uw organisatie
– Inrichten dedicated drone leeromgevingen op elk gewenst niveau
– Onaangekondigde ‘drone business unit’ compliance controles

Voor deze diensten is doorgaans een maatwerkofferte na een intakegesprek nodig. Dat voeren wij uiteraard graag met u. Op locatie of bij Dutch Drone Academy in Hangaar 1 op Vliegkamp Valkenburg te Katwijk (NH). Middels het formulier op deze pagina kunt u contact met ons opnemen. U mag binnen drie werkdagen van ons een reactie verwachten. Bij voorbaat danken wij u voor de getoonde interesse in onze organisatie en professionele diensten.

NEEM CONTACT OP
RPA-L