Tijdens deze ééndaagse workshop staat het maken van professionele luchtfotografie centraal. Vakspecialisten gaan in op de verschillende mogelijkheden tot het maken van prachtige luchtfoto’s, en geven tips en tricks hoe je het stilstaande beeld zo aantrekkelijker mogelijk kan maken.

De workshop is bedoeld voor beginnende professionals die zich in de markt willen onderscheiden met kwalitatief hoogwaardige fotografie. We gaan volledig in op het vliegen en fotograferen met drones in de praktijk. Dit alles vindt plaats bij Dutch Drone Academy op Vliegkamp Valkenburg (Zuid-Holland). Een unieke locatie in een authentieke hangaar waar veel mogelijkheden zijn qua vliegen. De workshop wordt gegeven door RPA-L gebrevetteerde piloten en succesvolle vakspecialisten op het gebied van fotografie.

[vc_single_image image=”5090″ img_size=”large”]
[vc_single_image image=”5106″ img_size=”large” alignment=”center”]
[vc_single_image image=”5107″ img_size=”large”]

PROGRAMMA
De workshop gaat van start om 10:00 uur en duurt tot 17:00 uur. Tijdens de dag wisselen we lezingen af met vliegoefeningen zodat er verschillende shots in de praktijk geoefend kunnen worden. Neem hiervoor je eigen drone mee of maak gebruik van één van onze systemen. Vanwege het feit dat verreweg de meeste deelnemers met een DJI-product vliegen, gebruiken wij deze drones als standaard.

In de ochtend behandelen wij onder andere: drone wetgeving (ROC/RPA-L, ROC-Light, Regeling Modelvliegen), geschiedenis, toekomstige ontwikkelingen, begrijpen van de techniek, hoe werkt GPS met een drone, vluchtvoorbereiding, meest voorkomende risico’s herkennen en hoe optreden, gebruik checklists, onderhoud, hoe LiPo’s te behandelen en nuttige vliegoefeningen om de besturing machtig te worden. Deze oefeningen breng je daarna meteen in de praktijk. Eerst door virtueel te vliegen op één van onze drone-simulators, daarna wordt er gevlogen met verschillende oefendrones, zonder gps, om de besturing in de praktijk te voelen.

Tijdens de lezingen gaan we dieper in op fotografie in algemene zin en in combinatie met een drone. Van de camera-instellingsmogelijkheden, opname-gerelateerde vluchtplanning, gimbalbediening tot veilig omgaan met de opdrachtgever op de shoot. We leren je de verwachtingen van de klant te managen en om te gaan met (wettelijke) beperkingen die een drone piloot heeft.

Van landschaps- of vastgoedfoto’s tot het maken van 3D mappen, het komt allemaal aan de orde. De privacywetgeving, het portret- en auteursrecht in de openbare ruimten worden uitgebreid behandeld. Naast het schieten van beeldmateriaal is het van belang om een goede workflow te hebben. We gaan in op het archiveren en aanleveren van materiaal. Daarnaast gaan we beelden corrigeren in post-productie. Daarin worden tevens de verschillen duidelijk tussen RAW materiaal en JPEG beelden.

Deze ROC-Light PICTURE PERFECT wordt aangeboden op Drone Center Valkenburg. Voor parkeergelegenheid, koffie, thee en fris, een heerlijke lunch en heel veel drones wordt gezorgd! Op al onze diensten en producten zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. U kunt deze HIER inzien.

[vc_btn title=”BOEK NU!” color=”primary” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.dutchdroneacademy.com%2Fproduct%2Fcombi-aanbieding-roc-light-opleiding-pro-droneworkshop%2F|||”]