IN HET KORT

In deze cursus behaal jij je ROC-light vergunning zodat je bedrijfsmatig mag gaan vliegen met drones. Sinds 1 juli 2016 kan men drones tot 4 kg beroepsmatig inzetten onder de zogenaamde ROC-light vergunning.

INHOUD

Je krijgt de wettelijk verplichte kennis omtrent meteorologie, luchtwetgeving, vliegprestaties, planning, navigatie, menselijke factoren plus nog een aantal andere onderdelen in twee dagen aangeleerd. De opleiding wordt gegeven door bevoegde, professionele dronepiloten van ROC Friese Poort in samenwerking met de Dutch Drone Academy en het NLR (Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum). Het theoriecertificaat wordt geaccepteerd door de IL&T (Inspectiedienst Leefomgeving & Transport) bij de ROC-Light vergunningsaanvraag. Het examen wordt op een separate, zelf te boeken datum afgenomen door het NLR te Amsterdam en is in de prijs inbegrepen.

Tijdens deze dagen zal jou de voor het ROC-Light examen vereiste theoriekennis worden bijgebracht. Natuurlijk ontvang je ook een boek met alles lesstof in het Nederlands, een navigatiepasser, pro tractor, schrijfgerei en de wettelijk verplichte aeronautische kaart van Nederland. Aan het einde van dag twee zal er een vliegvaardigheidstoets worden afgenomen. Slaag je hiervoor, dan krijg je tevens een certificaat waarmee je direct dekking krijgt bij een van de grootste drone-verzekeraars van ons land, waarbij je niet hoeft aan te tonen dat je 20 uur vliegervaring hebt (gebruikelijk). De toets wordt afgenomen met een drone van Friese Poort en duurt slechts 8 minuten per persoon. Er kan niet voor geoefend worden, het is echt alleen een momentopname van jouw vliegvaardigheid

DIPLOMA

Indien je slaagt ontvang je:

  • jouw ROC-Light theorie kennisbewijs van het NLR (voor aanvraag van de ROC-Light vergunning bij de IL&T)
  • een vliegvaardigheidscertificaat van de Dutch Drone Academy (voor verzekeraar)
  • een set professionele checklists
  • een set ‘concept algemene voorwaarden’ voor een drone operator

EXAMEN

Het ROC-Light examen dient als afsluiting en is inbegrepen bij deze cursus, hier zullen dus geen extra kosten voor in rekening worden gebracht. Het examen vindt plaats bij het NLR in Amsterdam. De deelnemers van de ROC-Light cursus kunnen via ons de gewenste examendatum doorgeven voor de reservering van het examen. Eventuele kosten voor een herexamen zijn voor eigen rekening. De eerstvolgende datum voor het examen bij het NLR 29 september van 14:00 tot 16:00.

De genoemde bedragen zijn exclusief 21% BTW en exclusief bijkomende kosten. Denk hierbij aan de kosten voor een eventueel herexamen à circa € 125,00.