ROC-Light in één Dag!

Incl. navigatieset en ROC-Light theorieleerboek

WAT KOOP IK?

 • Eendaagse ROC-Light basis dronecursus op een locatie naar keuze
 • Theorie-examen op Vliegkamp Valkenburg inclusief certificaat voor de IL&T (apart in te plannen, zie data onderaan deze pagina)
 • ROC-Light E-Learning met onbeperkt aantal oefenexamens.
 • EXTRA: RPA-L boek (Luxe hardcover, Engels)
 • Navigatieset (navigatie-passer, protractor navigatieliniaal, kladblok, potlood)
 • European Drone Academy dronewoordenboek voor Nederland
 • Koffie, thee, koeken en een luxe lunch
 • Gratis parkeren
Samen met collega’s de ROC-Light boeken? Neem de ROC-Light Bedrijvendeal!

De ROC-Light in één dag-opleiding (ook wel “mini-drone opleiding” genoemd) begint om 9:00 uur en eindigt om 17:00 uur. De opleiding wordt gegeven door bevoegde, professionele dronepiloten van Dutch Drone Academy op Vliegkamp Valkenburg te Katwijk of in Hilversum nabij het Mediapark. Het te behalen theoriecertificaat wordt geaccepteerd door de IL&T bij de ROC-Light vergunningsaanvraag. Voor het bedrijfsmatig vliegen met een drone is in Nederland minimaal een ROC-Light vergunning vereist.

VOOR WIE?
De ROC-Light in één dag-dronecursus is bedoeld voor professionals die een gedeelte zelfstudie willen doen. Onderwerpen als ‘Luchtvaartwetgeving’ en ‘Menselijke Factoren’ worden niet volledig klassikaal behandeld. Ook helpt het als je al enige kennis hebt van navigatie en/of het lezen van een aeronautische kaart en/of het begrijpen van professionele weersverwachtingen. Ben je helemaal ‘nieuw’ in de dronewereld en heb je geen idee waar je aan begint, dan raden wij uitdrukkelijk aan tevens de ROC-Light Advanced workshop erbij te boeken. Tijdens deze workshop wordt er veel geoefend met navigeren, risicoanalyse en het opstellen van een operationeel vluchtplan. Ook wordt in deze workshop onze vliegvaardigheidstoets afgenomen waarbij een certificaat verstrekt wordt (bij succes) voor de verzekeraar (niet wettelijk verplicht).

Inhoud

Tijdens deze dronecursus zal jou de voor het ROC-Light examen vereiste theoriekennis worden bijgebracht. Natuurlijk ontvang je ook een studieboek (European Drone Academy) met alle lesstof in het Nederlands. Een Engels boek en examen is ook beschikbaar (zie overzicht opleidingen). Het ROC-Light examen dient als afsluiting en is inbegrepen bij deze dronecursus, hier brengen we dus geen extra kosten voor in rekening.

Kies nu je datum en bestel

Dutch Drone Academy adviseert uitdrukkelijk om naast de ROC-Light in één Dag workshop ook de aanvullende ROC-Light Advanced workshop te volgen. De mensen die dat deden hadden een slagingspercentage van 98% gemiddeld!

ROC-LIGHT in één dag

 664,29

Uitverkocht

98 % slagingspercentage voor professionals die tevens de ROC-Light Advanced workshop hebben geboekt!

Na deelname aan de cursus ontvang je :

 • Certificaat van deelname Dutch Drone Academy
 • Certificaat ROC-Light kennisbewijs voor de IL&T (na slagen voor het examen)
 • E-mail ter bevestiging van jouw examen enkele dagen voor aanvang

ANDERE AANSLUITENDE DRONEOPLEIDINGEN:

Op al onze diensten en producten zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. U kunt deze HIER inzien.

Examen

Het examen vindt altijd plaats bij Dutch Drone Academy op Vliegkamp Valkenburg te Katwijk. Een eventueel herexamen kost 125 euro excl. btw. De deelnemers aan de ROC-Light cursus kunnen via examen@dutchdroneacademy.com de gewenste examendatum doorgeven. Tijdens het boeken kan je eventueel ook jouw voorkeur al doorgeven in het ‘opmerkingenveld’. Uiteraard wordt alles door ons telkens per e-mail aan je bevestigd. Let op: neem een geldig legitimatiebewijs mee.

De eerstvolgende data voor het examen te Katwijk zijn:

 • 20 oktober van 10:00 tot 12:00 uur
 • 19 november van 10:00 tot 12:00 uur
 • 3 december van 10:00 tot 12:00 uur