ROC-Light Bedrijvendeal

Aan organisaties die graag met een eigen, exclusieve groep de ROC-Light opleiding willen doen, bieden wij de ROC-Light Bedrijvendeal. Vanaf vijf deelnemers komen wij twee dagen op locatie om het European Drone Academy theorie leerboek van A tot Z door te nemen. Van luchtvaartwetgeving, risicoanalyse en het opstellen van een operationeel vluchtplan, tot en met een vliegvaardigheidstoets in de praktijk en uitleg over de bij deze cursus behorende oefendrone. Natuurlijk is er ook aandacht voor examentraining en het oefenen met het lezen van de officiële aeronautische kaart (wettelijk verplicht). Elke deelnemer wordt grondig voorbereid voor het officiële ROC-Light theorie-examen. Dit examen vindt normaal plaats op Vliegkamp Valkenburg te Katwijk (ZH) maar is vanaf 10 deelnemers op de eigen locatie af te nemen.

Naast de vereiste theoretische kennis en een vliegvaardigheidstoets met certificaat voor de verzekeraar, is er ruim aandacht voor de volgende onderwerpen die plenair besproken kunnen worden:

  • wat komt er bij de integratie van onbemande luchtvaart binnen ons bedrijf kijken?
  • hoe registreer ik drones in het Luchtvaartuigregister van de IL&T?
  • wat houdt het volledige administratieve proces in rondom de ROC-Light vergunningsaanvraag?
  • welke drone is geschikt voor onze huidige wensen en toekomstige inzet?
  • wat zijn vervolgopleidingen die voor ons bedrijf van nut kunnen zijn rondom drones?
  • wat u zelf wilt inbrengen rondom dit onderwerp

Al onze instructeurs zijn gecertificeerde dan wel gebrevetteerde professionals binnen de onbemande luchtvaart. Wij ontvangen u graag in onze hangaar (40 x 70 meter en 15 meter hoog) te Vliegkamp Valkenburg of komen naar uw eigen locatie ergens in de Benelux. Indien wij een opleiding op locatie verzorgen dan is een rustig leslokaal, beamer met beeld en geluid en drankjes en lunch gewenst. Mocht u tevens de vliegvaardigheidstoets af willen laten nemen (inclusief), dan is een grotere ruimte binnen noodzakelijk (gymzaal, bedrijfshal of schuur) van minimaal 12 bij 12 meter en 3 meter hoog. Buiten vliegen is dikwijls niet toegestaan op externe locaties en de weersafhankelijkheid speelt dan mogelijk ook een rol.

Aanvragen bedrijvendeal

Laat u uw gegevens hieronder achter en vermeld graag in het kort wat de wensen zijn en wanneer en op welke wijze wij contact met u op mogen nemen. Een oriënterend telefonisch gesprek is doorgaans verhelderend, waarna wij snel een maatwerkofferte voor u kunnen maken. Bedankt voor uw interesse in onze organisatie. Als uitgever van drone leerboeken, ROC drone operator en tevens de meest succesvolle ROC-Light opleider van Nederland (slagingspercentage van 98%), is het onze missie professionals bij te staan die voor het eerst met onbemande luchtvaart te maken krijgen of zich daarin verder willen professionaliseren.

Contact Us
reCAPTCHA