Deze workshop is van 10:00 tot 17:00 uur, inclusief lunch en is bedoeld voor de beginnende commerciële drone operator, die snel resultaat wil bereiken. De workshop wordt afwisselend gegeven door gecertificeerde, professionele drone operators, technische specialisten, fotografen en videoproductie-specialisten. Uiteraard zijn er ruim voldoende drones aanwezig. Je eigen drone mag je natuurlijk ook meenemen. Per workshop zijn er maximaal acht deelnemers en minimaal twee instructeurs, dus er is veel individuele aandacht. De workshop vindt plaats in Vliegkamp Valkenburg (Katwijk). De ROC-Light PRO workshops die door Dutch Drone Academy worden verzorgd in de regio Friesland en Groningen zijn vertegenwoordigd door ROC Friese Poort. Deze cursussen zijn te boeken via de website van ROC Friese Poort.

OCHTENDPROGRAMMA
In de ochtend behandelen wij onder andere: drone wetgeving (ROC/RPA-L, ROC-Light, Regeling Modelvliegen), geschiedenis, toekomstige ontwikkelingen, begrijpen van de techniek, hoe werkt GPS met een drone, vluchtvoorbereiding, meest voorkomende risico’s herkennen en hoe optreden, gebruik checklists, onderhoud, hoe LiPo’s te behandelen en nuttige vliegoefeningen om de besturing machtig te worden. Deze oefeningen breng je daarna meteen in de praktijk. Eerst door virtueel te vliegen op één van onze drone-simulators, daarna wordt er gevlogen met verschillende oefendrones, zonder gps, om de besturing in de praktijk te voelen. Ben je uitgevlogen, dan staat er een uitgebreide lunch voor je klaar.

drone workshop
drone workshop

MIDDAGPROGRAMMA
We gaan nu focussen op alle aspecten van de drone zelf. Vanwege het feit dat verreweg de meeste deelnemers met en DJI-product vliegen, gebruiken we deze drones als standaard. We kijken naar de zender, de drone zelf, klein onderhoud, simpele procedures (vliegklaar maken, starten, landen), het gebruik van de LiPo’s en vooral ook de instellingen in de software (DJI GO app) op het gebied van de camera en vliegeigenschappen. Naast de DJI GO App komen alle vluchtmodi aan de orde waaronder way point vliegen, point of interest, home lock, course lock, alsook failsafe en het kalibreren van de sensoren.

Na het intensieve productgedeelte van de workshop duiken we het filmen en fotograferen met een drone, waar het tenslotte allemaal om draait, samen met een professional in. Van de camera-instellingsmogelijkheden de verschillende type lenzen, opname-gerelateerde vluchtplanning, gimbalbediening (via de tweede zender door een camera operator, bij een DJI Inspire bijvoorbeeld) tot veilig omgaan met je opdrachtgever op de shoot. Van een actie filmscène schieten tot een landschaps- of vastgoedfoto nemen, het komt allemaal aan de orde. Ook de privacywetgeving, het portret- en auteursrecht in de openbare ruimte én de openbare orde worden uitgebreid behandeld. Dit deel wordt afgesloten door richtlijnen voor het publiceren van beelden online (websites, in social media) en offline.

AFSLUITING
Tot slot, in navolging van de simulatortraining, ga je nu zelf kort met een DJI Inspire vliegen in ’coach mode’. Dat wil zeggen dat een ervaren dronepiloot met aparte zender aan jouw zender gekoppeld is en de drone direct overneemt als er iets mis dreigt te gaan. Enkele simpele oefeningen passeren de revue.

We noteren je prestaties en geven iedereen feedback als we weer terug in het lokaal zijn. Indien wenselijk volgt er nog een persoonlijk advies en vervolgtraject per e-mail. Onze bevindingen worden doorgegeven aan de verzekeraar indien je die via ons wilt afsluiten.

ANNULEREN
Je kan natuurlijk altijd afzeggen, geen probleem. Tot twee weken voor de ROC-Light Pro Workshop kan dat echter niet meer, dan rekenen we op je komst met de voorbereiding. Je kan nog wel je deelname verzetten naar een andere workshopdatum. Na één week voor aanvang van de ROC-Light Pro workshop, kan er bij afzegging helaas geen teruggave van de deelnamevergoeding meer plaatsvinden. Voor meer informatie over deelnemen aan een van onze workshops, bekijk je hier onze algemene voorwaarden.

BOEK HIER DE ROC-LIGHT PRO WORKSHOP: