Drone-video Workshop

Opnames, bewerken, privacy, apps, zelf vliegen

WORKSHOP

Tijdens deze ééndaagse Drone-video Workshop staat het maken van professionele drone-video’s centraal. Vakspecialisten vertellen over de verschillende mogelijkheden van het maken van bewegende beelden vanuit de lucht en geven tips en tricks hoe je deze zo aantrekkelijk mogelijk vastlegt. Daarbij komen privacy, openbare orde en ruimte, omgaan met klantverwachtingen, het verwerken en opslaan van data, dronecamera-instellingen, intelligente vluchtmodi en de drone en camera-keuze aan bod.

VOOR WIE?

Deze workshop is bedoeld voor beginnende professionals die zich in de markt willen onderscheiden met kwalitatief hoogwaardige beelden vanuit de lucht. We gaan uitgebreid in op het vliegen met drones en het vastleggen van beeldmateriaal in de praktijk. Dit alles vindt plaats bij Dutch Drone Academy op Vliegkamp Valkenburg te Katwijk (Zuid-Holland). Een unieke locatie in een authentieke hangaar waar veel mogelijkheden zijn qua vliegen. De Drone-video Workshop wordt gegeven door gebrevetteerde piloten en succesvolle vakspecialisten op het gebied van fotografie en video.

PROGRAMMA

De workshop begint om 10:00 uur en eindigt om 17:00 uur. Tijdens de dag wisselen we lezingen af met vliegoefeningen waarbij verschillende drones worden gebruikt. Naast een kijkje in de actuele wereld van de drones wordt er uiteindelijk ingezoomd op het gebruik ervan bij het opnemen van beelden. Vanwege het feit dat verreweg de meeste deelnemers met een DJI-product vliegen, gebruiken wij deze drones, en bijbehorende apps en vluchtmodi, als uitgangspunt.

In de ochtend behandelen wij onder andere: drone wetgeving (ROC/RPA-L, ROC-Light, Regeling Modelvliegen voor de hobbyist), toekomstige ontwikkelingen, begrijpen van de techniek, hoe werkt GPS met een drone, meest voorkomende risico’s herkennen en hoe optreden, onderhoud, hoe LiPo’s te behandelen en nuttige vliegoefeningen om de besturing machtig te worden. Deze oefeningen breng je daarna (deels) meteen in de praktijk. Eerst door virtueel te vliegen op één van onze drone-simulators, daarna met verschillende oefendrones, zonder GPS, om de besturing in de praktijk zo goed mogelijk te voelen.

Drone-video Workshop bestellen

Drone-video Workshop

 477,95

9 op voorraad

Categorie:

Tijdens de lezingen gaan we dieper in op het vastleggen van videobeelden met een drone. Van de camera-instellingsmogelijkheden, opname-gerelateerde vluchtplanning en gimbalbediening tot het veilig omgaan met de opdrachtgever tijdens de shoot. We leren je de verwachtingen van de klant te managen en om te gaan met (wettelijke) beperkingen waarmee een dronepiloot te maken heeft.

Naast het schieten van beeldmateriaal is het van belang om een goede workflow te hebben. We gaan in op het archiveren en aanleveren van beeldmateriaal. Daarnaast gaan we beelden corrigeren in post-productie. Daarin worden ook de verschillen duidelijk tussen RAW materiaal en JPEG beelden.

Deze Drone-video Workshop wordt aangeboden in onze grote hangaar op Vliegkamp Valkenburg en kost 395 euro exclusief BTW. Voor parkeergelegenheid, koffie, thee en fris, een heerlijke lunch en uiteraard heel veel drones wordt gezorgd.