Dutch Drone Academy gaat voor Droneconsultancy!

Ondanks dat we in het eerste kwartaal van 2021 meer dan 5000 hobby-dronepiloten hebben opgeleid, blijft onze ‘corebusiness’ het bedienen van de professionele dronepiloot en zijn organisatie. Naast het ontwikkelen van piloot-opleidingen binnen de EASA-Categorie Specifiek, betekent dit er gekeken moet worden naar de eisen die aan de operator gesteld worden. Het totaalplaatje moet immers kloppen, voordat er een vergunning door de IL&T afgegeven kan worden.

Wie?
Droneconsultancy, de advies- en coaching-organisatie opgezet door Mark Huilegie, voorziet drone- operators van maatwerkadvies, uitwerking en begeleiding bij de realisatie van onder andere: Operationele Handboek, SORA (Specific Operation Risk Assessment), PDRA (Pre Defined Risk Assessment), STS (Standard Scenario) en ConOps (Concept of Operation).

Waarom?
“Dankzij de samenwerking met Droneconsultancy is Dutch Drone Academy nu in staat meer te focussen op het ontwikkelen van de range aan piloot-opleidingen voor de Categorie Specifiek die eraan zit te komen. Daarnaast was de persoonlijke klik met Mark er direct. Maar ook de visie op de toekomst en onze rol daarbinnen als dienstverleners sluit goed op elkaar aan. Zo zijn we beiden voornemens veel kennis via door ons ontwikkelde templates, geheel kosteloos beschikbaar te gaan stellen aan drone-operators. Hierdoor zal onze rol verschuiven van uitvoering en invulling naar coaching en reviseren, naast de wettelijk verplichte opleidingen uiteraard.”

Win-win
“Door onze nieuwe aanpak wint iedereen. De klant betaalt niets meer voor de door ons ontwikkelde templates maar moet die wel zelf omzetten naar de eigen situatie en wensen (bewustwording operationele risico’s). Wij kijken mee, adviseren en reviseren, waardoor onze kennis sneller vergroot van de vakgebieden waarbinnen onze opdrachtgevers drone-operaties uitvoeren”, aldus Parcival Hofland, Eindverantwoordelijk Manager van Dutch Drone Academy.

Meer weten? Laat gerust jouw gegevens achter en we nemen spoedig contact met je op. Dank voor je interesse!

Consultancy

Mark Huilegie – Droneconsultancy