NEWSROOM

Dutch Drone Academy gaat samenwerking aan met Skytools voor verzorgen van opleidingen

Dutch Drone Academy heeft een samenwerkingsovereenkomst met Skytools (onderdeel van de wereldwijd opererende Terra Drone Group) gesloten met als doel om klanten in verschillende sectoren te kunnen voorzien van geaccrediteerde drone-opleidingen. Het gaat daarbij om zowel opleidingen conform de oude nationale regeling voor ‘State Operators’ als opleidingen onder de nieuwe EASA (EU) wetgeving.

Lees verder

Regels tijdens de overgangsperiode

Met de introductie van de nieuwe Europese drone-regels zijn er ook classificaties ingevoerd voor drones. Alle drones die vanaf 1 januari 2023 op de markt komen moeten zijn voorzien van een CE-klasse markering. De verplichte CE-markering die op elk verkocht product zit, is uitgebreid met verschillende klassen voor drones, namelijk C0 tot en met C6. Voor drone-operaties in de EASA Categorie Open worden drones met klasse C0 tot en met C4 gebruikt. De C5 en C6 drones worden gebruikt in de EASA Categorie Specifiek.

Lees verder

Dutch Drone Academy gaat voor Droneconsultancy!

Ondanks dat we in het eerste kwartaal van 2021 meer dan 5000 hobby-dronepiloten hebben opgeleid, blijft onze ‘corebusiness’ het bedienen van de professionele dronepiloot en zijn organisatie. Naast het ontwikkelen van piloot-opleidingen binnen de EASA-Categorie Specifiek, betekent dit er gekeken moet worden naar de eisen die aan de operator gesteld worden. Het totaalplaatje moet immers kloppen, voordat er een vergunning door de IL&T afgegeven kan worden.

Lees verder

EASA SORA WORKSHOP MET MARK HULLEGIE

Tijdens deze tweedaagse training/workshop leer je zelf een ConOps en een SORA schrijven. Natuurlijk starten we met de basis: de ConOps. Tijdens de training reiken we je templates aan om effectiever aan de slag te kunnen. De training heeft een praktisch karakter, maar bevat ook theorie en achtergrondinformatie over de belangrijkste SORA begrippen. Aan bod komen alle SORA stappen, zoals ARC, GRC, SAIL tot en met de OSO’s. Leerdoelen zijn de belangrijkste SORA termen, het zelf kunnen schrijven van een ConOps én SORA en ontdekken waar de belangrijkste ‘draaiknoppen’ en onzekerheden zitten.

Lees verder

Uitzonderingen luchtvaartregels binnen Nederland

Op basis van de ICAO* regels maakt EASA regels die gelden binnen alle lidstaten van de Europese Unie. Zo ontstaat er een Europa waarbinnen alle landen gelijke regels hanteren voor het vliegen met drones. Per land mogen er echter uitzonderingen zijn. Ook dienen landen zelf aan te geven waar wel en niet gevlogen mag worden met drones.

Lees verder

In de eerste 100 dagen van dit jaar hebben wij meer dan 5.000 piloten opgeleid!

Dat vraagt om een feestje, en wie jarig is trakteert! Vanwege onze 5000 opgeleide piloten, ontvangen al onze relaties 50% korting op de uitgebreide Drone Foto- en Videoworkshop DRONEBEELD met Hans Bracke. Leer de beste droneshots maken! Camera-instellingen, privacy, post-productie, beeldbewerking en je werk verkopen, het komt allemaal aan de orde in deze 44.000 woorden grote e-learning.

Lees verder

Dutch Drone Academy is een van de eerste dronescholen van Nederland (2013) en is marktleider in het opleiden van professionals voor het beroepsmatig vliegen met drones. Ook ontwikkelt DDA leerboeken voor collega dronescholen, professionals en het bekostigd onderwijs (MBO), die in eigen beheer uitgeven worden. Dutch Drone Academy is als enige droneschool in Nederland RTF, ROC, ROC-Light en Attest Klasse 2 gecertificeerd.