Lezingen

Parcival Hofland is ruim 20 jaar ondernemer en onderscheidt zich vooral door zijn passie voor innovatieve technologie en vernieuwende business modellen daaromtrent. Hij is een durfondernemer die zorgvuldig zijn ‘gevechten’ kiest, doelbewust als eerste het diepe inspringt en de uitdaging zoekt in het spanningsveld tussen daadkrachtig ergens instappen, partijen verbinden in een nog niet bestaande context, af en toe vallen, herschikken, opstaan en nóg verdergaan en komen.

Hij vertelt niet alleen graag over zijn passie voor ondernemen, sinds 2012 is zijn pad onlosmakelijk en volledig verbonden met ‘de drone’. Als specialist op het gebied van drone-wetgeving adviseert hij menig bedrijf en instelling. Als professioneel drone operator en piloot vliegt hij regelmatig voor partijen als BBC, SBS, RTL en United. Drone-opnames maakte hij onlangs van Pink Floyd te Italië, U2 te Amsterdam en de Nederlandse Reisopera in de schouwburg te Enschede.

In 2014 richt Parcival de Dutch Drone Academy op en begeeft hij zich meer en meer op het vlak van gecertificeerde drone-kennis-overdracht middels theoriecursussen en praktijktrainingen en het geven van lezingen en demonstraties voor het bedrijfsleven en overheidsonderdelen. “Inmiddels wil iedereen weten hoe het nu zit met die drone, de wetgeving en wat er nu wél en niet mag”, vertelt Parcival. “Maar vooral ook wat een bedrijf zélf met die drone kan doen. De drone heeft een enorme aantrekkingskracht en ik help bedrijven deze kracht in hun voordeel te gebruiken. Soms doordat er daadwerkelijk een mogelijkheid is waarbij de drone een toegevoegde waarde in de bedrijfsvoering wordt, meestal door in een verhaal de parallel te laten zien tussen de drone, de toepassingen maar ook de techniek en het bedrijf in kwestie. In combinatie met een ‘live’ demonstratie van een indrukwekkende drone, resulteert dit doorgaans in een geïnspireerd en soms zelfs wild enthousiast publiek.”

Enthousiast geworden? Boek dan ook een dronelezing en/of demonstratie van Parcival Hofland via: bookings@dutchdroneacademy.com

Referenties

“Parcival heeft tijdens onze klantendag een inspirerende lezing gehouden over een van de innovaties die binnen onze business in de spotlight staat: drones. Hierover vertelde hij met een enorme berg passie, positiviteit en uitstraling wat er voor zorgde dat de hele zaal geboeid luisterde. Naast de lezing heeft Parcival ook een drone demonstratie verzorgd. Dit viel erg in de smaak van de bezoekers en bracht bij menig persoon een glimlach op het gezicht. Naderhand heb ik enkel positieve verhalen terug gehoord over zijn optreden en demonstratie. Vooraf was de samenwerking erg goed en de afstemming qua inhoud van de lezing is in mijn ogen erg goed gegaan en zeer secuur wat betreft toespitsing op de aanwezige klanten en de algehele thematiek van de dag. Een aanrader!”

Saskia EijkelhofZetes Nederland

“Parcival Hofland is een rasondernemer met een vooruitziende blik en een passie voor nieuwe concepten. Hij ziet niet alleen de kansen, maar weet ze ook om te zetten in concrete business modellen. Dát inspireert zijn klanten, medewerkers en gesprekspartners.

De Zelfstandige Ondernemerstafel van sociëteit De Witte in Den Haag zocht een bevlogen ondernemer, die – ter gelegenheid van de viering van het eerste lustrum – ondernemerschap en technologie in een actuele context weet te plaatsen. De ups en downs van een zelfstandige ondernemer gecombineerd met nieuwe en nog onvolledige regelgeving rondom ‘drones’. Parcival heeft een gat in de markt ontdekt om met op afstand bestuurbare camera’s opnames te maken voor commerciële, promotionele of informatieve doeleinden. Deze nieuwe dimensie van marketing, PR & communicatie weet hij met tomeloze energie en aanstekelijk enthousiasme te verwoorden, uiteraard omlijst met de mooiste en meest onverwachte beelden die hij met zijn drones heeft kunnen maken.

De Zelfstandige Ondernemerstafel kregen een staaltje stuurmanskunst voorgeschoteld toen Parcival zijn drone liet vliegen tussen de kostbare kroonluchters van de vernieuwde Pleinzaal van de sociëteit. Het beeld van drones voor de toehoorders werd voorgoed veranderd van militaire, onbemande strijdwapens naar innovatieve toepassingen voor commerciële, maar ook wetenschappelijke, doeleinden.”

Marjon MargésSociëteit De Witte, Den Haag

“Parcival Hofland is een pionier in de wereld van de drones. Hij heeft zich sinds … met veel enthousiasme en energie in deze wereld gestort en zich veel praktische en theoretische kennis eigen gemaakt. Door lezingen en workshops te geven en actief te participeren in vele fora op dit gebied, deelt én verdiept hij deze kennis op dagelijkse basis. Voorts heeft hij als drone pilot ook ruime praktijkervaring opgedaan met drones en diverse toepassingen hiervan. Hij is een boeiende spreker die op basis van het voorgaande een goed verhaal kan presenteren over drones. Zijn kennis strekt van regelgeving tot toepassingen en kan dus optimaal worden afgestemd op de doelgroep. Een praktijk demo of simulatie mag hierbij eigenlijk niet ontbreken.”

Koen KloosterKlooster Beheer B.V.