Dutch Drone Academy (DDA), droneschool en uitgever van leermiddelen rondom onbemande luchtvaart sinds 2013, heeft een driejarige samenwerking afgesloten met de enige Premium Moodle partner (online leeromgeving) in Nederland: Avetica.

Sinds de Europese drone-opleidingen verplicht werden eind vorig jaar, werden er ruim 5.000 piloten door DDA voorzien van online opleiding(en) en examen(s). Door de enorme toename van gebruikers binnen de online leeromgeving van DDA, was het noodzakelijk op dit vlak een professionaliseringsslag te maken.

Doordat DDA nu toegang heeft tot een van de meest veilige en stabiele leeromgevingen ter wereld (ISO 27001), die tevens tal van innovatieve applicaties biedt, kan DDA haar positie als marktleider binnen de EASA Open Categorie online drone-cursussen verder verstevigen en op een voor haar cursisten nóg aantrekkelijker manier verder uitbouwen.

WAT IS MOODLE & AVETICA?

Moodle is het meest gebruikte open source leermanagementsysteem ter wereld. En met de grotere broer Moodle Workplace (Avetica) wordt veel meer functionaliteit toegevoegd. Denk aan het veilig en privacy-proof delen van content met meerdere organisaties. Denk ook aan het zelf bouwen van rapportages en het instellen van automatische workflows. Met Moodle Workplace krijgt DDA de meest flexibele en krachtige leeromgeving die er momenteel is.

Avetica heeft haar klanten in het MKB, de overheid, het onderwijs en de gezondheidszorg. Avetica is ISO 27001 gecertificeerd en beschikt als eerste Moodle leverancier over een ISAE 3000 rapportage.

IEDEREEN ZIJN EIGEN ONLINE DRONE ACADEMY

Dutch Drone Academy is dan ook trots met Avetica de komende drie jaar samen te werken aan het verder innoveren van de online opleidingsdiensten en het bieden van professionele, dedicated leeromgevingen voor haar klanten. Maar ook het in staat te zijn aan de meest strenge SLA’s te voldoen (99,9% gegarandeerde up-time), is een grote pre en voorwaarden voor verdere groei.

Daarbij ontstaat er nu tevens ook de mogelijkheid voor relaties van DDA, binnen zowel het bedrijfsleven, bekostigd onderwijs én collega dronescholen, een op maat gemaakte ‘online drone academy’ te draaien onder de eigen bedrijfsnaam, die DDA volledig AVG- en EASA-compliant serviced op de achtergrond. Meer weten? Neem gerust contact met ons op!