Expert training fotogrammetrie met Pix4D Mapper

Wil je leren hoe je foutloos en accuraat een fotogrammetrie project uitvoert en verwerkt met Pix4D Mapper? Deze cursus leert je de essentiële theorie achter fotogrammetrie, GPS en geodesie gecombineerd met hands-on dataprocessing training van een door Pix4D gecertificeerde trainer.

Deze training wordt aangeboden door Dutch Drone Academy in samenwerking met de Drone Survey School. Deze school is het eerste opleidingsinstituut dat gecertificeerd is door Pix4D voor geven van trainingen voor Pix4D Mapper.

INTRODUCTIE

Om consistent een accuraat maar bovenal een betrouwbaar eindproduct van fotogrammetrie te leveren, is het van belang dat je goed begrijpt wat de software precies doet, welke instellingen het beste zijn maar ook wat de software niet kan. Hoe voorkom je dat je onnodige fouten maakt en wat kun je beloven aan de klant van de door jouw gemaakte modellen. Een paar van de vragen waar we tijdens de cursus op in zullen gaan:

  • Moet ik grondcontrolepunten aanbrengen en zo ja hoeveel en waar?
  • Waarom is het nodig de coördinaten van de luchtfoto’s om te zetten voor dataverwerking?
  • Hoe zit het precies met geoïden, ellipsoïden, ETRS89, WGS84 en het rijksdriehoekstelsel ?
  • Hoe nauwkeurig is fotogrammetrie en is het beter of slechter dan LiDAR?
  • Welke drone of camera geven het beste en meest nauwkeurige eindresultaat?
  • Hoe werkt satellietnavigatie en welke fouten worden regelmatig gemaakt?
  • Wat is de beste workflow en welke instellingen zijn aangeraden in Pix4D Mapper?

Heb je al ervaring met dataverwerking en heb je specifieke vragen? Deze kunnen behandeld worden tijdens de cursus.

Om deze cursus bij te wonen heb je geen specifieke kennis nodig, het is wel handig als je al een beetje ervaring hebt met het vliegen van drones en het maken van vluchtplannen.

Wat wel een vereiste is, is dat je een eigen laptop/computer meeneemt waarop je de dataverwerking in Pix4D kan uitvoeren. Een licentie voor Pix4D is niet nodig, tijdens de training krijg je een tijdelijke licentie.
Eisen aan de computer zijn te vinden in de brochure ‘Course info and requirements’ die je onder aan de pagina kan downloaden.

De training duurt drie dagen en wordt afgesloten met een multiplechoice examen. Bij goed gevolg krijg je van Pix4D een certificaat van bekwaamheid.

Ieder deelnemer krijgt het boek ‘Drone Survey Fundamentals’. Dit hardcover boek van bijna 200 pagina’s is niet in de boekhandel of online verkrijgbaar maar is exclusief voor deelnemers aan deze opleiding. Dit boek behandelt alle theorie achter het meten met drones.

Al het cursusmateriaal is in het Engels maar de lessen en de uitleg zijn in het Nederlands.

Heb je na de cursus nog vragen? Iedere deelnemer krijgt twee uur consultancy (middels conference calls) om problemen in de praktijk of andere mapping-vraagstukken voor je op te lossen. Naast het boek heb je dus ook nog persoonlijke ondersteuning waar je op kunt rekenen achteraf.

Heb je in het verleden de cursus Drone Survey Fundamentals gevolgd maar wil je dieper ingaan op de dataverwerking met Pix4D Mapper? Dan krijg je deze cursus met 30% korting aangeboden.
Vraag jouw contactpersoon om de kortingscode.

Prijs:                € 1700 excl. BTW
Duur:               3 dagen inclusief parkeren, drankjes en een op locatie verzorgde lunch
Locatie:           Marine Vliegkamp Valkenburg (ZH)
Cursus Data sessie 1:   18, 19 en 20 april 2023