EU VLIEGBEWIJS GEVORDERD A2

Het risico bij vluchten binnen de subcategorie A2 wordt door EASA hoger ingeschat dan het risico wat voorkomt bij vluchten binnen de subcategorie A1 en A3. Daarom dien je een extra examen af te leggen en een verklaring te ondertekenen dat je zelftraining hebt gedaan, als je binnen de subcategorie A2 wilt vliegen. Wil je EU Vliegbewijs Gevorderd A2 gaan behalen, dan dien je éérst EU Vliegbewijs Basis A1/A3 met succes afgerond te hebben.

Dutch Drone Academy is door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat aangewezen als organisatie die de Europese opleidingen voor onbemande luchtvaart mag verstrekken en de bijbehorende examens mag afnemen (ook wel bekend als een ‘aangewezen entiteit’).

WAT KOOP IK?
 • Een met liefde samengestelde cursus, ontwikkeld door professionals
 • Een cursus met veel extra uitleg, in de Engelse of Nederlandse taal
 • 100 dagen toegang tot jouw leeromgeving vanaf het moment dat je de cursus start
 • Garantie op dekking van de benodigde kennis inzake de EASA subcategorie A2
 • Garantie op een geldig examen en certificaat (vergunning) via onze koppeling met de RDW (indien je ook het examen bestelt)
 • Toevoeging van Nationale uitzonderingen op de EU droneregels
 • Toevoeging van extra professionele informatie van onze gebrevetteerde piloten
 • Een uitgebreide supportpagina met tal van nuttige links voor bijvoorbeeld je vluchtvoorbereiding en informatie over alle voor dronepiloten relevante organisaties
 • Een goedgekeurd examen (indien je ook het examen bestelt)
 • Twee extra examenpogingen zijn inbegrepen (indien je ook het examen bestelt)
VOOR WIE?

Deze cursus is bedoeld voor de dronepiloot die net een stapje verder wil gaan binnen zijn drone-operaties. Die belang hecht aan veiligheid en professionele kennis rondom onbemande luchtvaart. Het EU Vliegbewijs Gevorderd A2 is een aanvulling op het EU Vliegbewijs Basis A1/A3. Met dit vliegbewijs op zak, kan je altijd kiezen uit alle drie de subcategorieën (A1/A2/A3), zolang de operatie voldoet aan de beperkingen binnen de gekozen subcategorie.

Deze online cursus is niet wettelijk verplicht, het aanvullende en bijbehorende examen is dat wel. Daarom zijn de cursus én het examen ook los van elkaar te verkrijgen.

LEERDOELEN EN STUDIEDUUR

De cursus is verdeeld in vier hoofdstukken die elk hun eigen kennisgebied behandelen. Dit zijn:

 • Meteorologie
 • Vliegprestaties
 • Luchtveiligheid

In totaal bestaat deze cursus inclusief leerinstructie, extra informatie en inleiding uit ongeveer 9.000 woorden. De studieduur, afhankelijk van ieders persoonlijk vermogen om goed te kunnen leren en je langdurig te kunnen concentreren, schatten onze onderwijskundigen in op 6 tot 8 uur.

ZELFSTRAININGSVERKLARING

Naast de cursus en het wettelijk verplichte examen, is er nog een verplichting: de zelftraining. Dutch Drone Academy heeft de eisen van de EASA  zelftrainingsverklaring vertaald naar een handige ZELFTRAININGSINSTRUCTIE van enkele pagina’s (PDF). Deze instructie, waarin je aan de hand door een trainingsprogramma wordt genomen, kan je los bij de cursus bestellen en wordt geleverd samen met een set professionele checklists, logboeken en een blanco operationeel vluchtplan voor jouw toekomstige drone operaties.

LET OP: Het is een misverstand dat je een ondertekende zelftrainingsverklaring op zak moet hebben. De RDW dient te verifiëren of jij die zelftraining gedaan hebt. Daarna mag pas het A2 Drone Vliegbewijs gekocht en vrijgegeven worden. Het feit dát je een A2 Vliegbewijs hebt, geeft dus al aan dat je de vereiste zelftraining hebt gedaan (of dat je dit in elk geval verklaard hebt).

Woon je in een gebied waar het vliegen met een drone niet is toegestaan of vind je het fijn om onder begeleiding zelftraining te doen boek dan de open categorie workshop en ga door alle facetten heen van de open categorie opleidingen inclusief het behandelen van de zelftraining samen met een gebrevetteerde instructeur.

Heb je nog aanvullende algemene vragen, bezoek dan onze FAQ pagina met veel extra informatie en antwoorden op de meestgestelde vragen: Update – Dutch Drone Academy. Staat jouw vraag er niet bij, vul dan gerust het vragenformulier onderaan die pagina in. Binnen enkele dagen zullen wij jouw bericht beantwoorden.

BESTELLEN