EU DRONE PILOT SUPPORT PACKAGE

Wil je professioneel met drones aan de slag, dan is het werken met checklists en logboeken onvermijdelijk. Daarnaast, als je binnen de EASA subcategorie A2 vliegt, dien je tevens een ‘zelf-training’ achter de rug hebben, op basis van de EASA eisen die daaraan worden gesteld.

Omdat Dutch Drone Academy met professionele, ervaren én gebrevetteerde piloten werkt binnen onze school, hebben wij besloten al die kennis en ervaring te bundelen in een set documenten die dronepiloten kunnen ondersteunen bij het vliegen binnen de EASA categorie ‘open’.

Deze checklists, logboeken en een operationeel vluchtplan, zijn allen in het Engels opgesteld, want wie met checklists gaat werken, mag zich een (semi) professional noemen. En de voertaal voor (semi) professionals binnen de luchtvaart is Engels. Dit product betreft alleen 11 downloadbare PDF-documenten.

ZELF-OPLEIDINGSVERKLARING

Naast het examen is voor het vliegen binnen de EASA subcategorie A2 een zelftrainingsverklaring verplicht (hierna: self-training declaration). Deze dien je dus ook daadwerkelijk voltooid te hebben. Om je daarbij te helpen hebben wij een uitgebreide trainingsinstructie (hierna: Practical self-training guidelines) voor je ontwikkeld. Deze zijn bij het Support Package inbegrepen, in zowel het Nederlands als in het Engels.

Documenten (digitale download) behorende tot het Support Package:

– Self-Training Declaration A2
– Self-Training Guidelines A2

– Operational Flight Plan (ENG)
– Arrival Checklist
– Embarkation Checklist
– Pre and Post-Flight Checklist

– Remote Pilot Flight Log
– UAS Flight Log
– Maintenance Log
– Incident Log
– Battery Charge Log