EASA PROFESSIONALS

Na de categorie Open volgt in het EASA systeem de categorie Specifiek (Specific Category). Voor professionals die in beide categorieën vallen bieden wij op deze pagina opleidingen en training aan. Aanvullende praktijktraining voor piloten met een Vliegbewijs in de categorie Open en de EASA Standaard Scenario theorie- en praktijkopleidingen. Als door de overheid aangewezen entiteit zijn wij gemachtigd theorie- alsook praktijk dronepiloot-certificaten af te geven, die bij de goedkeuring voor operaties binnen de categorie Specifiek verplicht zijn.

LEES MEER
EASA SPECIFIC CATEGORY COURSES (STS-01)

De EASA categorie Specifiek is ontworpen voor professionele drone operators en zou je kunnen zien als het vroegere RPA-L (i.c.m. ROC) niveau, al is dat wat kort door de bocht. In de huidige EASA situatie dienen organisaties goedkeuring te vragen aan de IL&T voor operaties binnen de categorie Specifiek. Daarvoor zijn de theorie- en praktijkcertificaten nodig van de (voor dit type operatie opgeleide) piloot, een UAS die aan bepaalde eisen voldoet én een organisatie die beschikt over een  operationeel handboek en geldige verzekering.

Dutch Drone Academy is door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een bevoegde entiteit bevonden om complete opleidingen binnen de categorie Specifiek te verzorgen. Voor de piloot betekend dit ten eerste het doorlopen van de complete categorie Open. Daarna volgt de opleiding om binnen door EASA opgestelde standaard scenario’s te kunnen vliegen.

Het eerste standaard scenario is STS-01. STS-02 is dezelfde opleiding maar dan uitgebreid met BVLOS vluchten (buiten het blikveld van de piloot: Beyond Visual Line Of Sight), waar een bepaald aantal extra eisen voor gelden.

LEES MEER
EU DRONE PILOT PRACTICAL TRAINING

Binnen onze trainingsprogramma’s kun je veel kanten op. Veelal worden doelen en planning van te voren in een intake-sessie vastgelegd. Je kan dan denken aan:

  • De verplichte zelf-opleiding voor A2
  • Praktijkopleiding EASA categorie specifiek
  • Praktijktraining algemene vliegvaardigheid
  • Drone praktijktraining filmen en fotograferen
  • Drone praktijktraining noodscenario’s ver en dichtbij
  • Drone praktijktraining vluchtvoorbereiding

Opbouw:

  1. Elke eerste training wordt gestart met een intake gesprek & simulatortraining, zodat wij je vaardigheden kunnen bepalen
  2. Het vervolg van de training vullen we graag in op basis van jouw behoeften en stemmen we vanzelfsprekend af op je vliegvaardigheidsniveau

Meer praktijktraining en beroepsgerelateerde drone-specialisaties kan je vinden op onze workshoppagina.

Standaard praktijktraining: 2,5 uur
prijs: 249,00 ex btw
Beschikbare tijdvakken:  10.00 uur – 12.30 uur en/of 13.30 uur – 16.00 uur
Training: individueel, één-op-één met een instructeur (gebrevetteerde en ervaren dronepiloot)

NU BOEKEN

DRONES HUREN OF KOPEN
Voor elke klus is er wel een ideale drone. Soms is huren dan en goede optie. Herhaal je vaak dezelfde operaties, dan lijkt kopen al snel interessanter. Wat jouw drone operaties ook inhouden, het begint na de verplichte opleiding bij een gedegen stuk advies. Daarnaast ontstaan er, vooral met drones, veel vragen tijdens het gebruik en wil je bijvoorbeeld snel een vervangend systeem als er iets misgaat vlak voor aanvang – of tijdens – een operatie. Service van jouw drone-leverancier is dan essentieel.

Jou optimaal faciliteren zodat jij drone operaties voor jouw opdrachtgever of werkgever veilig, legaal én succesvol kunt uitvoeren. Dat is niet alleen de missie van Dutch Drone Academy, diezelfde insteek troffen wij aan bij Skytools, in combinatie met een uniek aanbod van hoogwaardige drones, een uitstekende service, en verzorgd vanuit indrukwekkend en zeer professionele organisatie. Voor het huren of kopen van professionele drones raden wij dan ook Skytools aan.

VERZEKEREN
Er wordt binnen de nieuwe Europese droneregels geen verschil meer gemaakt tussen hobbymatig en beroepsmatig gebruik van drones. Maar bij het verzekeren van je dronevluchten geldt er wél een verschil. Professionals dienen in elk geval een aparte drone aansprakelijkheidsverzekering te hebben die aan specifieke voorwaarden voldoet. Casco verzekeren is optioneel.

Let op: dekking van een verzekeraar geldt alleen bij een legaal uitgevoerde vlucht. Dus de beperkingen van een bepaalde operatie negeren kan niet alleen een boete opleveren maar bij een ongeluk kan de verzekering ook claimen dat je niet legaal gevlogen hebt. Dan is er dus ook geen dekking.

Dutch Drone Academy heeft een speciale deal met flight-deck voor voordelige drone-verzekeringen. Naast professionals verstrekken ze overigens ook aanvullende dekking voor hobbymatig dronevliegers.