Sinds 2013 is Dutch Drone Academy een van de eerste en meest succesvolle dronescholen én de enige drone leermiddelen ontwikkelaar en uitgever van Nederland. Onze organisatie beschikt over tal van erkenningen (RTF, ROC, ROC-Light, Attest Klasse 2) en ontwikkelt zélf de leerboeken voor haar opleidingen, alsook voor andere drone-scholen en het MBO. Gaat het om de beste drone-opleiding, een professionele drone operatie (van concertregistratie tot inspectie) of het ontwikkelen van maatwerk drone-leermiddelen, dan ben je bij Dutch Drone Academy aan het beste adres!

Op 31 december 2020 is Dutch Drone Academy door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat erkend als ‘Qualified Entity’, waardoor wij ook Europese drone-opleidingen en examens mogen verzorgen. DDA beschikt over een grote digitale leeromgeving die zei zelf beheert voor het bekostigd onderwijs en grote, internationale organisaties die onbemande luchtvaart in hun businessmodellen willen integreren. Doordat wij hoogwaardige (tevens online) leermiddelen vanaf 2016 ontwikkelen voor het (bekostigd) onderwijs, konden wij bij de introductie van de EASA (EU) drone wet- en regelgeving op 31 december 2020, voor de laagste prijs in de markt, deze leermiddelen beschikbaar stellen voor alle dronevliegers in Nederland (en andere lidstaten uiteraard). Immers: hoe meer dronepiloten de regels kennen, des te veiliger ons luchtruim en de Europese dronesector!

Wist je trouwens dat wij een gratis online interactieve tool hebben ontwikkeld (DroneWijzer) voor alle Nederlandse dronepiloten, waarmee je binnen enkele stappen weet welk Europees dronecertificaat je nodig hebt vanaf 2021? En wist je dat wij de organisator zijn van hét Nationaal Drone Seminar?

Graag tot ziens bij Dutch Drone Academy!