3D MAPPING WORKSHOP MET PIETER FRANKEN

Tijdens deze ééndaagse 3D drone-mapping Workshop maken we kennis met de theorie en praktijk om objecten en terreinen in kaart te brengen met een drone uitgerust met een fotocamera. Basisprincipes van de fotogrammetrie, coördinatenstelsels, werking van GPS, dataverwerking, de te gebruiken drones en camera’s, de eindproducten en de toepassingen van deze data komen aan bod in een aantal lezingen. Je leert belangrijke begrippen zoals nauwkeurigheid, precisie en resolutie maar ook de (on)mogelijkheden van fotogrammetrie te begrijpen zodat je de verwachtingen van een klant kan managen.

Lees meer
VOOR WIE?

Deze workshop is bedoeld voor beginnende professionals die zich willen oriënteren in de markt van het kaart brengen van terreinen en objecten met drones, en zich willen onderscheiden met praktische en theoretische kennis. De workshop is niet bedoeld voor professionals of studenten die al uitgebreid ervaring hebben opgedaan in drone-mapping. Voor hen is een uitgebreide 3-daagse cursus te volgen bij SkyTools.

DOOR WIE?

Deze workshop wordt gegeven in samenwerking met de Drone Survey School. Eigenaar Pieter Franken heeft ruim 30 jaar ervaring in het in kaart brengen van de omgeving vanaf het land, water en uit de lucht. In 2012 heeft hij Skeye (nu Terra Drone Europe) opgericht en heeft gewerkt aan de inwinning van landmeetkundige en inspectie-data van honderden projecten in binnen- en buitenland, van de woestijn tot offshore platforms. Hij neemt een schat aan praktische informatie, tips en anekdotes mee, die ervoor zullen zorgen dat de deelnemers niet direct in de vele beginnersvalkuilen trappen.

Het praktische deel waar we gaan vliegen met een drone en het onderdeel de toepassingen van de data worden verzorg samen met Tim Burgmeijer, een aanstormend drone-talent met veel praktische ervaring met het 3D in kaart brengen van objecten door gebruik van duizenden foto’s gemaakt met een drone.

PROGRAMMA

De workshop begint om 10:00 uur en eindigt om 17:00 uur. Tijdens de dag wisselen we lezingen af met een praktijkoefening om een gebouw/object in kaart te brengen. Vanwege het feit dat verreweg de meeste deelnemers met een DJI-product vliegen, gebruiken wij deze drones, en bijbehorende apps en vluchtmodi, als uitgangspunt.  Voor parkeergelegenheid, koffie, thee en fris, een heerlijke lunch en uiteraard heel veel drones wordt gezorgd.