ONZE DRONEWORKSHOPS

Bij Dutch Drone Academy zijn momenteel vier verschillende droneworkshops te bestellen. Veelal bieden wij de kennis rondom het onderwerp aan in boekvorm, een e-learning en een eendaagse droneworkshop op Vliegkamp Valkenburg of ‘in company’ vanaf 10 deelnemers. Per workshop bepaal je zelf wat voor jou het beste werkt. De droneworkshops die je nu kunt bestellen zijn:

Categorie Open Droneworkshop
(theorie en praktijk)

Alles over de drie EASA subcategorieën A1, A2 en A3. Zowel theorie als praktijk komt aan de orde. De bijbehorende cursussen worden in vogelvlucht doorgenomen maar je gaat ook oefenen op een dronesimulator en vliegen met kleine drones. Praktijktips en de uitleg van onze zelf-trainingsinstructie, verplicht voor het Drone Vliegbewijs Gevorderd A2, wordt tevens behandeld.

De workshop is inclusief lunch, koffie en thee, parkeren en het EU Drone Pilot Support Package is inbegrepen. Deze workshop is alleen als ééndaagse fysieke workshop verkrijgbaar.

Bestel nu
DroneBeeld met Hans Bracke
(foto & video)

In deze online cursus staat het maken van professionele drone-video’s centraal. Daarnaast is er tevens aandacht voor drone-fotografie. Hans Bracke schrijft over de verschillende mogelijkheden van het maken van bewegend en stilstaand beeld vanuit de lucht en geeft tips en tricks hoe je deze zo aantrekkelijk mogelijk vastlegt. Daarbij komen privacy, openbare orde en ruimte, omgaan met klantverwachtingen, het verwerken en opslaan van data, dronecamera-instellingen, intelligente vluchtmodi en de drone en camera-keuze aan bod.

Deze boeiende workshop is zowel als 100% online e-learning, een fysiek boek en een ééndaagse workshop op Vliegkamp Valkenburg te Katwijk (NH) beschikbaar. Dus je kan zelf bepalen op welke wijze je deze kennis tot je gaat nemen.

Een complete e-learning vanaf 49,95 incl. btw tot een fysieke eendaagse workshop a 295 euro incl. btw.

LEES MEER
Specific Category Operations Workshop

Tijdens deze eendaagse workshop behandelen we  het complete vergunningsaanvraagproces. Het doel is dat nieuwe drone operators via deze workshop zelfstandig, succesvol en legaal operaties kunnen gaan uitvoeren. Vragen als: waar staat wat precies en hoe interpreteer ik dat? Wat is noodzakelijk in een handboek en wat niet? Hoe ziet het complete plaatje aan vereiste documenten er eigenlijk uit? Wanneer kies ik voor welk type template (STS-01/02 versus PDRA bijvoorbeeld)? Wanneer moet ik een Specific Operations Risk Assessment (SORA) schrijven?

 • 1 daagse workshop zoals omschreven, incl. parkeren, lunch, koffie en drankjes
 • Templates in Word: ConOps (ENG), Operations Manual (ENG), PDRA S01 en STS01.
 • Handvatten om het zelf te doen.
 • Minimum aantal deelnemers: 5
 • Maximaal aantal deelnemers: 10
 • Prijs: 995,- euro excl. btw
 • Locatie: voormalig Vliegkamp Valkenburg (Katwijk ZH)
 • Data (selecteren bij bestellen): 29 oktober

Optioneel: voordat kandidaten hun vergunningsaanvraag indienen kan een senior consultant van Droneconsultancy een controle uitvoeren voor een prijs van 495,- euro excl. btw.

LEES MEER
EASA SORA Workshop met Mark Hullegie

Tijdens deze tweedaagse training/workshop leer je zelf een ConOps en een SORA schrijven. Natuurlijk starten we met de basis: de ConOps. Tijdens de training reiken we je templates aan om effectiever aan de slag te kunnen. De training heeft een praktisch karakter, maar bevat ook theorie en achtergrondinformatie over de belangrijkste SORA begrippen. Aan bod komen alle SORA stappen, zoals ARC, GRC, SAIL tot en met de OSO’s. Leerdoelen zijn de belangrijkste SORA termen, het zelf kunnen schrijven van een ConOps én SORA en ontdekken waar de belangrijkste ‘draaiknoppen’ en onzekerheden zitten.

 • € 995,00,- exclusief BTW per deelnemer;
 • 2 dagen (niet aaneensluitend i.v.m huiswerk);
 • Locatie: vliegveld Valkenburg te Katwijk ZH (routebeschrijving);
 • Aantal deelnemers: minimaal 4 en maximaal 10;
 • Gratis parkeren;
 • Lunch inclusief drankjes wordt dagelijks door Dutch Drone Academy verzorgd.
LEES MEER
3D Mapping (fotogrammetrie) met Pieter Franken
(oriëntatie-workshop)

Tijdens deze ééndaagse 3D drone mapping Workshop maken we kennis met de theorie en praktijk om objecten en terreinen in kaart te brengen met een drone uitgerust met een fotocamera. Basisprincipes van de fotogrammetrie, coördinatenstelsels, werking van GPS, dataverwerking, de te gebruiken drones en camera’s, de eindproducten en de toepassingen van deze data komen aan bod in een aantal lezingen. Je leert belangrijke begrippen zoals nauwkeurigheid, precisie en resolutie maar ook de (on)mogelijkheden van fotogrammetrie te begrijpen, zodat je de verwachtingen van jezelf of een klant kan managen.

Deze workshop is alleen als eendaagse fysieke workshop verkrijgbaar en wordt in samenwerking met drone-specialist Pieter Franken van Drone Survey School verzorgd.

LEES MEER
Drones in Business Workshop met Parcival Hofland
(oriëntatie-workshop)

Deze eendaagse workshop is bedoeld voor DGA’s en CEO’s en kan het beste gezien worden als één grote brainstormsessie rondom de inzet en integratie van onbemande luchtvaart. Met maximaal drie andere deelnemers verkennen we de mogelijkheden van onbemande luchtvaart binnen jouw en elkaars business. Wat zijn de ontwikkelingen en trends wereldwijd? Wat zijn de technische mogelijkheden van morgen en de wettelijke (EU) beperkingen van vandaag? Hoe dek je organisatorische aansprakelijkheden goed af? Welke diensten die je vandaag aanbiedt kunnen vervangen of verrijkt worden door drones? Wat is de zin en onzin in de media over drones en wat verwacht mijn klant van mij op dit vlak? Deze workshop wordt verzorgd door Parcival Hofland, oprichter van de Dutch Drone Academy en een gast drone-specialist, gekozen op basis van de achtergrond van de deelnemers.

Datum wordt in overleg bepaald, op basis van de beschikbaarheid van de deelnemers (planning DDA).

LEES MEER