BEROEPSONDERWIJS

2017 is voor Dutch Drone Academy het jaar van het beroepsonderwijs geworden. ROC van Amsterdam en ROC Friese Poort – vertegenwoordiging van ruim 44.000 MBO-leerlingen – gaven ons de opdracht én het vertrouwen lesmateriaal te ontwikkelen rondom drone keuzedelen. Inmiddels leveren wij niet alleen MBO Keuzedeel Drones lesboeken aan scholen maar ook begeleidende slides voor docenten en online toetsen voor de studenten. Aanvullend bieden wij praktijktrainingsdagen (leren vliegen of testen) in onze tweede wereldoorlog hangaar op Vliegkamp Valkenburg. Voor de leraren verzorgen wij daar meerdaagse docententrainingen. Tot slot begeleiden wij de aangesloten scholen bij het verzekeren en registreren van vergunningen, drones en piloten bij het IL&T (Inspectie Leefomgeving & Transport). Kortom: wil je als school op een professionele en verantwoorde manier drones integreren in het leeraanbod, dan bieden wij een alles omvattende oplossing.

dronevliegen student opleiding
student
drone rocva student

DUTCH DRONE ACADEMY

Sinds 2013 ontwikkelt Dutch Drone Academy (DDA) trainingen en workshops rondom het gebruik van drones. DDA voert o.a. professionele drone-operaties uit voor omroeporganisaties zoals RTL en BBC en verzorgt concertregistraties van bijvoorbeeld Pink Floyd. DDA heeft zich in de afgelopen jaren meer en meer ontwikkeld tot een kenniscentrum voor startende drone-operators. Het is daarom dat wij samenwerking hebben gezocht met het NLR, hét lucht- en ruimtevaartcentrum van Nederland. Als enige vliegschool in Nederland gebruiken wij het NLR-lesmateriaal voor onze ROC-Light opleidingen, aangevuld met onze ‘in house’ ontwikkelde expertise vanuit de praktijk. Met een slagingspercentage van ruim 98% leidde wij in 2016 en 2017 ruim 180 professionele dronepiloten op. Lees HIER meer over onze ROC-Light opleiding.

ONS AANBOD VOOR DRONE-BEROEPSONDERWIJS

  • leerboek voor studenten inclusief NLR-content
  • zekerheid inzake dekking wettelijke kenniseisen ROC-Light-vergunning
  • specialisatiedelen (dronetechniek, dronemedia, droneracing, etc.) ontwikkelen we samen mét en voor jouw school
  • bij álle hoofdstukken ondersteunende slides voor docenten
  • online tussentijdse toetsen, voortgang meten is weten
  • ondersteuning van docenten met leerprogramma’s en training door RPA-L gebrevetteerde professionals
  • praktijk trainingsmogelijkheden in onze hangaar te Vliegkamp Valkenburg of op locatie door ons verzorgd (verzekerd)
  • losbladig lesmateriaal (ISBN geregistreerd) dat makkelijk te updaten is bij veranderende wetgeving
  • begeleiding en beoordeling van studenten bij het uitvoeren van (al dan niet technische) projecten of stages
  • koppeling aangesloten scholen met het bedrijfsleven binnen de dronesector (stage- en project-matching)

Zijn dit onderwerpen die passen binnen de toekomst van uw school? Of bent u geïnteresseerd in onze ontwikkelingen voor het beroepsonderwijs en wilt u meer informatie?