DE WORKSHOP
Deze droneworkshop voor hobbyisten zal plaatsvinden in Drone Center Valkenburg. De workshop gaat van start met een videopresentatie over uiteenlopende zaken met vette beelden. Drones in de media, kunst en de agrarische sector om maar wat te noemen. Video’s van drone-crashes en de analyse daarvan. Waar gaat het heen in de toekomst. Wat zijn verschillende regels en vergunningen voor het gebruik van drones in Nederland. Maar ook hoe de basisbesturing van een zender werkt. Je mag natuurlijk zoveel vragen stellen als je wilt.

Daarna ga je oefenen op een van de dronesimulatorstorens, om de beurt. Dit geeft je een idee van het vliegen met een drone terwijl er een beetje wind staat. Wat was ook al weer de voorkant… ik ben hem kwijt, hoe krijg ik hem terug! Hierna krijg je een oefendrone uitgereikt en ga je binnen vliegen om een gevoel te krijgen bij de besturing van een drone. Je krijgt uitleg over hoe het beste de zender vast te houden en basistips om het allemaal net even sneller onder de knie te krijgen.

Wanneer je het vliegen onder de knie hebt gaan we aan de slag met Tiny Whoops. Tiny Whoops zijn snelle kleine drones die zich behendig door een parcours kunnen bewegen. Dé hit van dit moment! De deelnemers strijden tegen elkaar om zo snel mogelijk door de verschillende obstakels in het parcours te vliegen. Dit vergt veel oefening en precisie maar is relatief snel te leren. De Tiny Whoops zijn voorzien van een camera die in ‘live-verbinding’ staat met de videobril van de piloot en beeldschermen voor de omstanders. Op deze manier beleven de deelnemers én omstanders de ervaring samen ‘live’ mee.

De workshop wordt beëindigd met een demonstratie van een professionele drone. Afhankelijk van de omstandigheden gebeurt dit binnen of buiten. Indien mogelijk worden er foto’s of videobeelden gemaakt van de groep middels deze drone. Heb je al een drone, dan is dit het moment om ook even te vliegen, na de demonstratie (vraag aanwijzingen aan een instructeur).

1531852_490518544390529_1667971496_n
P1000443
Image2
IMG_9105